Kako se lotiti sprememb?

Pri spreminjanju svojih navad upoštevajmo načelo postopnosti, poleg tega si postavimo realen in jasen končni cilj! Za vsak mini cilj, ki ga dosežemo na poti, si čestitajmo, ga ozavestimo in nanj bodimo ponosni. Takšna pozitivna energija nam bo dala nov zanos za naprej in vse skupaj se bo zdelo veliko bolj preprosto.

1,396 total views, 1 views today

Preberi več

Rižev narastek

Za večerjo si pripravimo mlečni riž, nato pa ga spremenimo v rižev narastek, ki bo naslednji dan odlična malica.

1,305 total views, 4 views today

Preberi več

Antioksidanti

Vsi vemo, da je pomembno, da zaužijemo dovolj dveh pomembnih mikrohranil: vitaminov in mineralov. Pa vemo tudi zakaj?

Preberi več

Stročnice

Glavni prednosti stročnic sta njihova nizka cena in hranilna vrednost. Prehranski zapisi naših varovancev jih kljub tem pozitivnim lastnostim vsebujejo zelo redko ali pa sploh ne.

886 total views, no views today

Preberi več

Stročnice v naši prehrani

Če se želimo prehranjevati uravnoteženo, na dan zaužijmo med 30 do 75 g stročnic. Ker si ob tem želimo tudi, da je naša prehrana raznolika, posegajmo po različnih izbirah in kombinacijah oz. receptih.

1,240 total views, no views today

Preberi več

Chilli Con Carne

Receptov za Chilli con carne je seveda toliko, kot je tistih, ki ga pripravljajo. Goveje meso, fižol in koruza pa so skoraj obvezni v vsakemu izmed njih. 🙂

861 total views, 2 views today

Preberi več

Prehranska vlaknina

Prehranska vlaknina je skupno ime kemijsko zelo heterogene skupine snovi. Za potrebe prehranskega svetovanja bomo preprosto povedali, da je to tisti del sestavljenih ogljikovih hidratov, ki so za naše telo neprebavljivi.

844 total views, 1 views today

Preberi več

Lazanja

Dober vir prehranske vlaknine predstavljajo polnozrnata žita in izdelki iz njih. Zato vedno izberimo polnozrnate testenine.

971 total views, no views today

Preberi več

Kako pripraviti nakupovalni seznam?

Na nakupovalnem seznamu naj se znajde kar se da raznolik seznam živil. Osnovo predstavljata zelenjava in sadje ter kvalitetni viri beljakovin, nato pa ga gradimo naprej.

1,251 total views, no views today

Preberi več