"Kot posamezniki lahko zmanjšamo količino zavržene hrane tako, da obroke načrtujemo glede na to, katera živila je treba porabiti prej. Prav tako naenkrat ne kupimo preveč hitro pokvarljivih živil in ne kupujemo prevelikih količin hrane. Dobro je, če ločimo med oznakama »uporabno do« in »uporabno najmanj do«. Kadar kuhamo, pripravimo primerne količine hrane, pri pripravi novih jedi pa uporabimo ostanke prejšnjih."

 

24. april se že nekaj let uveljavlja kot Dan brez zavržene hrane, dober namen pa seveda podpirajo tudi dietetiki. Dietetik tako priporoča uporabo nekaterih živil in jedi, katerih ostanki večkrat končajo v smeteh. S tem razlogom smo pripravili stalno kategorijo objav, kjer bomo zbirali recepte in nasvete za manj zavržene hrane.

 

Vsebine so v okviru praktičnega usposabljanja za študente Prehranskega svetovanja - dietetike UP FVZ pripravile Katja Hercog, Katarina Kravanja in Tina Tavčar, uredila pa Katja in Vasko. Bodoče dietetičarke so pripravile nabor idej za koristno uporabo vseh živil, ki nam pogosto ostajajo in se jih zavrže.

 

 

S klikom na sliko živila, ki pogosto ostaja neporabljeno in roma v koš za smeti, se ti odprejo možnosti jedi z recepti.