Želiš jesti zdravo brez prehranskih dopolnil?

Spreminjaš svoje prehranjevalne navade, pa imaš en kup vprašanj?

Tvoje zdravstveno stanje od tebe zahteva izboljšanje prehranjevanja, a ne veš kako naprej?

Izberi program

Prehranska analiza

Temelj za začetek premišljenih sprememb.

105 €

Začetni program

Cilj brez načrta je samo želja.

245 €

Dietetični coaching

Iz slabih razvad v dobre navade.

420 €

Prehranska analiza

105 €

 • Izpolniš svoj osebni karton.
 • Na podlagi tega ocenim tvoje dnevne telesne potrebe po energiji in hranilih.
 • Teden dni beležiš svoj dnevnik navad.
 • Pripravim dietetično analizo tvojih navad.
 • Se dogovoriva za posvet (cca 60 min), kjer se v živo (Ljubljana) ali na daljavo (Zoom, telefonski klic) o vsem pogovoriva.
 • Skupaj dopolniva in po potrebi zamenjava dosedanje obroke, da bodo v skladu z najnovejšimi prehranskimi priporočili ter določiva režim prehranjevanja, ki podpira tvoj življenjski slog.
 • Spoznava osnovne zakonitosti prehranskega krožnika in se pogovoriva o tem, kako jih uporabiti za pripravo vsakodnevnih obrokov.
 • Prejmeš 1 primer tedenskega jedilnika.
 • In vprašaš karkoli te še zanima!

Namen prehranske analize je prilagoditi tvoje dosedanje obroke in jih približati prehranskim smernicam ter morebitnim omejitvam prehranjevanja (alergije, intolerance, visok pritistk, holesterol, sladkorna bolzen ...).

⇒ Kako poteka delo z dietetičarko?

ali podari darilni bon

Začetni program

245 €

Po opravljeni Prehranski analizu (vključena v ceno), poglobiva najino sodelovanje in:

 • Skupaj oblikujeva tvoje prehranske cilje in realno časovnico za njihovo uresničitev.
 • Razdeliva dolgoročne prehranske cilje na vmesne kratkoročne cilje in mejnike ter dorečeva načrt, ki naju bo postopno pripeljal njih.
 • Definirava potrebne spremembe in korake, ki so potrebni za uresničitev načrta.
 • Skupaj se dogovoriva o za tvoj življenjski slog ustreznemu prehranskemu režimu (število dnevnih obrokov, ure obrokov ...).
 • Jasno definirava posamezne dnevne obroke in jih energijsko ter hranilno uskladiva s tvojimi potrebami in življenjskim slogom.
 • Do končne spremembe prehranskih navad si praviloma pomagava s pomočjo tedenskega jedilnika ali po dogovoru uporabiva katerega izmed drugih orodij.
 • Sva v stiku po potrebi in skupaj rešujeva izzive ter po potrebi prilagajva najin prvoten načrt.
 • Prejmeš 4 primere tedenskega jedilnika.
 • Skupaj postaviva močne temelje za nadaljnje samostojno delo!

Namen začetnega programa je nadgraditi dosedanji način prehranjevanja, ga uskladiti z najnovejšimi prehranskimi smernicami in prilagoditi tvojemu življenjskemu slogu ter tvojimi ciljem (npr. več raznolikosti, manj predelane hrane, manj zavržene hrane, manj skrbi okoli načrtovanja družinske prehrane ...). Za to okvirno potrebujeva 1 mesec časa.

⇒ Kako poteka delo z dietetičarko?

ali podari darilni bon

Dietetični coaching

420 €

Skupaj začneva z enakim pristopom kot v Začetnem programu (vključen v ceno), vendar najino sodelovanje še poglobiva :

 • Raziskujeva in spoznavava obroke, ki bodo podpirali dosego individualnih prehranskih ciljev in obenem tvoj življenjski slog v različnih situacijah in sezonah.
 • Posamezne obroke spoznava tudi iz vidika količin in definirava domače merice uporabljenih živil v obroku.
 • Pregledava ponudbo prehranskih izdelkov na policah trgovin in najdeva tiste z zate ugodnješim prehranskim profilom.
 • Pripraviva seznam TOP5 obrokov za zajtrk, kosilo, večerjo in malice, ki bodo ustrezni prav zate, tvoj življensjki slog in urnik ter bodo energijsko in hranilno podprli tvoje telo.
 • Prejmeš 12 primerov tedenskega jedilnika.
 • Skupaj doseževa cilje, do zdaj razviješ in uporabljaš vse svoje rešitve za tebi ustrezne prehranske navade!

Namen dietetičnega coachinga je izpopolniti dosedanji način prehranjevanja, ga uskladiti z najnovejšimi prehranskimi smernicami in prilagoditi tvojemu življenjskemu slogu ter tvojimi ciljem in natančno definirati izbrana živila in obroke, ki ti bodo to omogočili (npr. spreminjanje telesne mase, ustrezna prehrana ob treningu, več energije, manj težav po obrokih z napihnjenostjo, ...). Za to okvirno potrebujeva 3 mesece časa.

⇒ Kako poteka delo z dietetičarko?

Kako poteka delo z dietetičarko?

Katja sem kot dietetičarka z bogato prakso razvila metodo za spremembo prehranjevalnih navad, ki deluje in daje odlične rezultate na dolgi rok, ko vse diete spodletijo. Ne verjamem v generične diete in splošne nasvete. Vsaki varovanki in varovancu se temeljito posvetim in pri osebnem svetovanju nudim popolnoma individualno obravnavo, ki se začne s prehransko analizo.

V prvem koraku analiziram tvoje prehranjevalne navade in telesno konstitucijo ter preverim osebne želje. Na podlagi teh informacij nato skupaj zastaviva dosegljive in realne cilje ter jih prelijeva na tvoj krožnik. Najino srečanje lahko poteka v živo (v Ljubljani) ali na spletu (Zoom) oz. preko telefona. Tu se začne tvoje delo.

Lahko pa nadaljujeva skupja in ti stojim ob strani s kupom uporabnih trikov in nasvetov. Odlične uspehe beležim že v svojem Začetnem programu, marsikdo pa se odloči za dolgoročnejšo dietetično podporo in coaching. Obseg sodelovanja je odvisen predvsem od tvojih želja in pripravljenosti poglobiti svoje znanje o zate ustrezni prehrani.

PRVI KORAK:

Na spodnjih povezavah najdeš 2 obrazca. Izpolnjena obrazca pošlji v priponkah na e-mail info@dietetik-priporoca.si in v nekaj dneh se dogovoriva za akcijo!

Teden dni izpolnjuj dnevnik navad. V njem naj bo čim več podatkov, kot so ure obrokov, vsaj okvirne količine in načini priprave. Npr. naj ne piše "meso in krompir", ampak "piščanec v lastnem soku in tenstan krompir z ocvirki". Boljši kot bo moj vpogled v tvoje dosedanje navade, lažje in bolje ti bom lahko svetovala in hitreje bova na cilju. Sploh v primeru morebitnih zdravstvenih težav, je natančno izpolnjen prehranski dnevnik, ki vključuje tudi način priprave hrane in uporabo morebitnih začimb ter predvsem počutje po obroku, temelj za dobro in učinkovito prehransko analizo.

Izpolni tudi osebni karton s svojimi podatki in pomembnimi izhodišči za najino skupno delo.

Prenesi: Dnevnik navad

Dnevnik za spremljanje prehranskih navad

Prenesi

Prenesi: Osebni karton

Karton za spremljanje napredka

Prenesi

Vtisi varovancev

Pogosta vprašanja

 

Potrditveni e-mail ni prišel. Kaj je narobe?

Sistemski e-maili ob oddanih naročilih ali prijavi na mailing seznam so praviloma poslani takoj. Zaradi zaščite pred nezaželeno pošto e-mail ponudniki uporabljajo filtre, ki včasih napačno ocenijo sporočilo. Če uporabljaš gmail, se sporočila lahko znajdejo tudi v mapi Družabno ali Posodobitve. Poišči sporočila z naslova info@dietetik-priporoca.si, vse označi in na vrhu izberi "Ni vsiljeno" ali "Ni družabno". Če e-maili še vedno prihajajo v napačen predal, piši na info@dietetik-priporoca.si za pomoč.

Imam vprašanje glede prejetega jedilnika. Kje lahko dobim odgovor?

Dietetičarka Katja je na voljo za vprašanja, povezana s prehrano. Vprašanje lahko pošlješ v odgovoru na e-mail z jedilnikom kot običajno e-pošto. Zaradi veliko obveznosti ne more odgovoriti takoj, običajno odgovori v roku enega do treh dni. Odgovor na marsikatero vprašanje se nahaja tudi med vsebinami v Dietetičnem kotičku. Uporabi iskalno polje čisto na vrhu strani.

Kaj pridobim s Katjino pomočjo?

1. Ješ raznoliko in uravnoteženo!
Katja poskrbi, da je tvoj jedilnik dovolj pester in raznolik in z njim vsak teden zaužiješ vse, kar tvoje telo potrebuje.
2. Ješ sezonsko lokalno nepredelano hrano!
Z jedilniki prejmeš kopico idej za obroke iz sezonskih sestavin. Uporabi tisto, kar je zraslo na tvojem vrtu in kar dobiš od lokalnih pridelovalcev.
3. Privarčuješ brez odpovedovanja!
Z načrtovanjem obrokov, uporabo sezonskih osnovnih živil in pametnimi triki za hrano zapraviš manj.
4. Shujšaš brez stradanja!
Z urejenimi prehranskimi vzorci si korak bližje vitkejši postavi.
5. Prihraniš čas!
Svoje prehranske skrbi prepusti dietetičarki. Olajšaj si življenje s Katjino pomočjo!

S partnerjem morava shujšati. Lahko pomagaš obema?

V preteklih letih se je nabralo tudi nekaj parov in drugih družinskih članov, ki so skupaj urejali svojo prehrano ter tudi hujšali. Več obrokov kot si delita, več lahko opravimo skupaj in s tem je tudi cena za par oz. družinske člane nižja. Poleg nižje cene je tudi spreminjanje prehranskih navad s podporo domačih veliko lažje.

Imam prehranske težave in ne vem, ali mi lahko pomagaš?

Dietetičarka Katja pomaga pri vsakovrstnih težavah, povezanih s prehrano, in za vse starostne skupine. Med raznolikimi varovankami in varovanci ima bogate izkušnje:

 • z nosečnicami s težavami, kot so napenjanje, počasen potek pridobivanja kilogramov.
 • z doječimi mamicami, ki morajo premišljeno prehraniti sebe, da izgubijo nosečniške kilograme, in poskrbeti za zdrav razvoj svojega dojenčka.
 • z uvajanjem dojenčkov na trdo oz. družinsko prehrano.
 • s prehrano izbirčnih in neješčih otrok.
 • s prehrano mladih športnikov, ki poleg šolskih obveznosti svoj prosti čas namenjajo športu.
 • z redukcijskimi dietami oziroma hujšanjem za vse starostne skupine.
 • s težavami zaradi preobčutljivosti na določeno hranilo, alergije in prehranske netolerance.
 • z uvajanjem raznolike, uravnotežene prehrane in spreminjanjem nezdravih prehranskih navad.
 • s prehrano starostnikov in umirajočih.

Kdaj se srečam z dietetičarko ali se vse odvija preko spleta?

Za osebno prehransko analizo in dietetično svetovanje pošlji izpolnjena obrazca, nato pa skupaj najdemo ustrezen termin. Dietetično svetovanje lahko poteka v živo (Ljubljan) ali preko spleta (Zoom) oz. telefona.