Vsakdo se včasih pregreši, preveč poje, preveč spije in premalo spi. Vsake toliko se nam takšno obnašanje lahko oprosti. Vseeno pa je škoda izgubiti naslednji dan za odpravljanje posledic dolge noči. Z nekaj preprostimi prehranskimi triki lahko namreč našemu organizmu pomagamo do hitrejše regeneracije.

Narežimo si polnozrnati kruh, paradižnik in na krožnik dodajmo še nekaj oliv. V pusto skuto zmešajmo poper, drobnjak in koperc. Po paradižniku potresimo baziliko. Ob našem zajtrku spijmo še temen sok (npr. borovničev, višnjev ali češnjev sok) razredčen z vodo. Poleg vnosa potrebnih hranil je namreč zelo pomembna tudi hidracija. Izogibajmo se slanim in mastnim izbiram, in tako pri zajtrku izpustimo salamo.

Naše okrevanje bo toliko hitrejše, če bomo poskrbeli za dobre zaloge, če bomo torej že v dnevu pred zabavo jedli veliko sveže zelenjave in sadja, spili dovolj tekočine in se čim bolj izogibali vsega sladkega, slanega in mastnega. Tudi na sami zabavi poskrbimo za zadostno pitje vode in namesto po slanih prigrizkih raje posegajmo po svežem sadju. Ob penini se namreč zelo prileže grozdje ali jagode.