Eden izmed glavnih izgovorov, ki jih slišimo pri Dietetik priporoča, ko se lotimo spreminjanja prehranjevalnih navad naših varovancev, je: »Jaz za to nimam časa.«. Seveda, za pet dnevnih obrokov je potrebno kar nekaj organizacije in tudi kuhanja. Pa vendar ni vse tako grozno, kot se sliši. Veliko obrokov lahko namreč pojemo tudi naslednji dan, ali pa jih zamrznemo in skuhamo za večkrat.

Ena izmed odličnih idej je mlečni riž in rižev narastek. Pečico ogrejemo na 180 °C.

Za večerjo si pripravimo mlečni riž. Mleko rahlo osolimo in v njem skuhamo rjavi riž. Razmerje preberemo iz navodil, ki jih najdemo na embalaži od riža. Delček riža odlijemo in pojemo toplega za večerjo. Dodamo mu lahko domačo marmelado.

Drugemu delu riža vmešamo skuto (pol manj, kot je riža), naribano jabolko (po okusu) in po občutku kislo smetano (za 1 liter mleka 2 žlički), jajčne rumenjake (za 1 liter mleka 4 rumenjake), malo žličko cimeta in vanilijevega sladkorja. Jajčne beljake stepemo v trdi sneg, ki ga vmešamo v mešanico riža.

Pretresemo v posodo z visokim robom ter pečemo eno uro.

Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi in narežemo na koščke. Pripravimo v posodice in malica za naslednji dan je pripravljena.

Loading