
Porova juha
Zelo okusna juha iz sezonskih sestavin.
Zelo okusna juha iz sezonskih sestavin.
Konec leta je tu in kot komad All I Want For Christmas Is You od Mariah Carey nas nekatere stvari nemudoma spomnijo na božične praznike. Kar se okusov tiče je to definitivno kombinacija pomaranče, cimeta in vanilije. Marsikje po svetu jih uporabljajo tudi v slanih jedeh, pri nas pa prevladujejo v sladkih. Tokrat jih zamešamo v povsem vsakdanji gres, ki z njimi dobi prave praznične note in popestri našo malico, večerjo za otroke ali hitro pripravljen posladek za nepričakovane goste. Priprava: Gres skuhamo po navodilih na embalaži: načeloma zavremo mleko (zmešano z vodo), ki smo mu dodali čajno žličko […]
Namaz iz morskih rib in stročnic = zmaga, saj pri nas obojega v povprečju pojemo premalo.
Kuhanja tokrat ne bo, več časa bova posvetila kuharski tehniki garniranje. Garniranje je najenostavnejše povedano dekorativno oz. privlačno zlaganje in postavljanje elementov jedi na krožnik.
Ne zgleda ne vem kaj, je pa poceni, hitro pripravljeno, lahko in okusno.
Priljubljena spomladanska jed je motovil’c s trdo kuhanim jajcem. Dietetik priporoča mu doda še čičeriko, ki nežno zaokroži jed.
Kombinacija špinače, jagod, orehov in feta sira se sliši noro odštekano. In tudi je. 🙂
Leča je okusna stročnica, zelo praktična v obliki (goste) juhe. 🙂
Okusen preliv, ki se odlično poda različnim solatam. V sestavinah je dovolj okusov in tudi nekaj soli, da dodatno soljenje ni potrebno.
Rjava leča z nekaj dodatki poskrbi, da bodo naše brbončice predle od super okusov. Z našo izbiro pa bo več kot zadovoljna tudi naša mikrobiota. 🙂