Do zdaj že dobro vemo, da jemo tudi z očmi in če moj zadnji #ReceptTedna ni bil najlepši, v tem popravljam napako in vtis.

Ravno vtis je pomemben in tu jedci nezavedno uporabljamo vsa čutila. Sline se nam lahko pocedijo pri omamnem vonju, ravno tako pa postanemo lačni z očmi. Vem, da nisem edini, ki se me dotakne kakšna lepa fotografija slastnega obroka.

"Star of the dish" je običajno beljakovinski, a tokrat bo naša zvezda kumara, ki kraljuje septembrski #ReceptTedna. Kuhanja tokrat ne bo, več časa bova posvetila kuharski tehniki garniranje. Garniranje je najenostavnejše povedano dekorativno oz. privlačno zlaganje in postavljanje elementov jedi na krožnik.

Da v tem "receptu" poudarek ostane na garniranju, sem za namaz tokrat uporabil humus, lahko pa bi si dal duška tudi s skutinim namazom. Za pestrost sem izbral polnozrnat kruh z mešanimi semeni. Ker je mesec kumare, seveda ni šlo brez nje, za kontrastno barvo sem izbral češnjev paradižnik, začimbi pa sta vizualno zanimiva in okusa polna koper(c) in kodrolistni peteršilj.

Nisem najbolj vešč v umetniškem izražanju na krožniku (ali papirju, če že naštevam svoje šibkosti), a vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. 😀 Katja od varovank in varovancev velikokrat dobi fotografije pravih umetnin na krožnikih. Zdaj, ko sva odprla tudi to pandorino skrinjico, ti postavljam kar stalen izziv v garniranju krožnikov. Za navdih se lahko obrneš na internete, svoje najlepše stvaritve pa objavi na FB strani Dietetik priporoča.

 

Dober tek tudi očem!

Vasko