200 g čičerike namočimo čez noč, odlijemo vodo, v kateri se je namakala in kuhamo nekje uro in pol (natančna navodila za pripravo najdemo na embalaži) oz. uporabimo čičeriko iz pločevinke (400 g).

Pretresemo jo v mešalnik in dodamo česen po okusu (nekje 2 stroka), tahini (nekje 2 žlici), sok iztisnjene limone in začimbe po okusu (kumina, rdeča paprika, poper in sol).

Med mešanjem postopoma dodajamo olivno olje in vodo, da dobimo lepo mazljivo maso.

Preden postrežemo, nasekljamo svež peteršilj in ga potresemo po humusu.

Za bolj bogat okus lahko humusu dodamo pečeno papriko (rdečo papriko narežemo na polovico, očistimo in za 20 minut postavimo v 200 °C ogreto pečico. Ko je pečena jo olupimo in dodamo v mešalnik skupaj z ostalimi zgoraj naštetimi sestavinami). 

TAHINI PASTA

Tahini pasto lahko kupimo ali jo preprosto pripravimo sami. Do 3 mesece ga hranimo v zmrzovalniku v tesno zaprti posodi.

Sezamova semena prepražimo in ohladimo. Nato jih damo v mešalnik in med mešanjem postopno dodajamo olivno olje, da dobimo gosto, a še vedno tekočo maso. Po okusu solimo.

44 total views, 2 views today

Deli