Zelenjave naj bi pojedli kar 400 g vsak dan, kar je vsaj meni marsikdaj zalogaj zase. A hkrati moramo paziti tudi na vnos soli! Rešitev je okusen preliv za solato, ki se odlično poda različnim solatam. V sestavinah je dovolj okusov in tudi nekaj soli, da dodatno soljenje ni potrebno.

 

Preliv za okvirno 3 porcije:
1 ČŽ gorčice
1 ČŽ medu
2 JŽ sončničnega olja
sok 1 limone

 

Preliv zmešamo in pustimo stati. Brez težav ga pripravimo tudi nekoliko več in ga porabimo v roku enega tedna, hranimo pa ga v hladilniku.

Odlično se poda na zeleno solato, rukolo, regrat, mešanico mladih solat, motovilec. Po okusu in prehranskih ciljih pa dodajamo še paradižnik, fižol, sire, orehe, semena, kalčke in drugo.

 

 

Pa dober tek!

Vasko
(hvala Katja Š. za recept!)