Jajca trdo skuhamo. Položimo jih v hladno vodo in prelijemo. Ko voda zavre, kuhamo še 4 do 8 minut. Odvisno od trdote rumenjaka, ki jo želimo doseči. Ko so kuhana, jih prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in narežemo na krhlje, rezinice ali celo naribamo čez solato.

Motovil’c operemo pod tekočo vodo.

Čičeriko ali drugo stročnico skuhamo po navodilih iz embalaže ali uporabimo konzervirano. V vsakem primeru dobro speremo pod tekočo vodo. Stresemo na motovil’c.

Začinimo po okusu. Dietetik priporoča ščepec soli, svežo baziliko in koperc. Kis in olje odmerimo preko žlice in tako dobimo občutek o uporabljeni količini.

! Pazi. Čeprav je balzamičen kis zelo aromatičen in lahko super popestri bogastvo okusov naše večerje, se v njem lahko skriva ogromno kalorij, ki jih prinesejo enostavni sladkorji. Raje tako uporabi jabolčni ali vinski kis.

Vse skupaj zmešamo in ponudimo s koškom kruha s semeni, ki bo hranilno uravnotežil našo večerjo.

Dober tek!

Loading