Jabolčna čežana
Jabolko je sadež, ki nam je na voljo velik del leta. Kadar je jabolk v izobilju, se jih splača konzervirati.
![]()
Jabolko je sadež, ki nam je na voljo velik del leta. Kadar je jabolk v izobilju, se jih splača konzervirati.
![]()
Okusna osnova za zajtrk ali super malica. Granola je priljubljena jed sladkosnedih. Raje kot kupljeno, pripravimo domačo. Tako točno vemo, kaj vse je v njej.
![]()
Prijatelji so me opozorili, da tele sladice preprosto ne morem poimenovati “tiramisu”, ker v njej ni kave. 🙂 Pa jih ne upoštevam. Morda pa jo lahko preimenuje vsak zase. 🙂
![]()
Leča je okusna stročnica, zelo praktična v obliki (goste) juhe. 🙂
![]()
Recept je super ideja, ko imamo na voljo velike gobe, ki jih lahko brez težave napolnimo ter bi radi z našim krožnikom dosegli tudi “waw efekt”. 🙂
![]()
Porovi juhi dodamo kvinojo in tako poskrbimo za večjo nasitno vrednost. Kvinoja je tudi odličen vir beljakovin.
![]()
Velikokrat omaka k obroku prinese več kalorij, kot priloga. Pri čebulni omaki teh skrbi nimamo.
![]()
Recept prinese dovolj slastne mase za 12 energijskih ploščic. Vsaka tehta 45 gramov in prinese 200 kcal. Priprava ploščic vzame pol ure in ne zahteva peke.
Gibanica v kozarcu se ne giba, predstavlja pa odlično, a malenskost manj kalorično izpeljanko vsem dobro poznani Prekmurski gibanici.
![]()
Jajčna fritata se prileže z različno sezonsko zelenjavo. Preprosto pogledamo, kaj najdemo v hladilniku in odličen obrok je tu.
![]()