No. Takole je. Prijatelji so me opozorili, da tele sladice preprosto ne morem poimenovati "tiramisu", ker v njej ni kave. 🙂 Pa jih ne upoštevam. Morda pa jo lahko preimenuje vsak zase.

500 g jagod (oziroma po okusu) operemo in odstranimo peclje. Če so večje, jih lahko prepolovimo.

Pripravimo maso. 5 svežim jajcem srednje velikosti ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake zmešamo s 50 g sladkorja in dodamo 500 g maskarponeja. Vse skupaj premešamo. Beljake stepemo in jih počasi vmešamo v mešanico z maskarponejem.

Stisnemo sok 3 velikih pomaranč in drobno nasekljamo 50 g neslanih, oluščenih pistacij.

Pripravimo kozarce. V vsakega nalomimo piškote (Plazma, bebe …) in jih prelijemo z malo soka iztisnjene pomaranče. Če smo posebno sladkosnedi, izberemo piškote s čokoladnim prelivom. Pokrijemo jih s plastjo jagod ter plastjo pene iz maskarponeja. Postopek še enkrat ponovimo (piškoti, sok, jagode, maskarpone) in čez zadnjo plast maskarponeja potresemo pistacije.

Tako ponavljamo dokler ne porabimo vseh surovin. Če nimamo dovolj kozarcev, tiramisu lahko pripravimo tudi v nizki posodi. Kozarce postavimo v hladilnik in pustimo, da se ohladijo.

Po štirih urah bo sladica ohlajena in lahko jo postrežemo. Tiramisu lahko v hladilniku shranimo do 3 dni.

Sladico odvsetujemo nosečnicam, majhnim otrokom in občutljivim posameznikom, saj vsebuje surovo jajce!