Recept je super ideja, ko imamo na voljo velike gobe, ki jih lahko brez težave napolnimo ter bi radi z našim krožnikom dosegli tudi "waw efekt". 🙂

Izberemo ponev za meso ter kozico za ajdovo kašo. V obeh segrejemo olivno ali repično olje.

Olupimo in narežemo čebulo. Damo jo v obe posodi, rahlo posolimo ter prepražimo.

Na ponev dodamo meso. Če delamo polnjene gobe, je lažje, če je meso podobno kaši, torej mleto. Pri tem izberemo kvalitetno mleto meso, lahko tudi prosimo mesarja, če nam zmelje lep, nemasten kos govedine kar pred očmi. Porcija mesa za eno osebo je med 100 do 150 g. Dodamo lahko tudi druge vrste mesa, le narežimo ga na kar se da majhne koščke.

Ajdove kaše dodamo toliko, kot mesa. Malce jo prepražimo na čebuli ter nato zalijemo z vrelo vodo. Vode damo toliko, da pokrije kašo, zmanjšamo temperaturo in počasi kuhamo. Vodo sproti dodajamo. Kuhamo toliko časa, kot piše na embalaži. Ko je kuhana, jo dodamo mesu ter premešamo. Začinimo po okusu. Drobnjak, poper, rožmarin, tudi origano ... Namesto ajdove kaše lahko uporabimo tudi riž, mešanico treh žit ...

Gobe operemo in odstranimo pecelj. Napolnimo z mešanico mesa in kaše. Preostanek mase lahko dodamo v pladenj.

Pladenj damo v hladno pečico, ki jo ogrejemo na 180 °C. Pustimo nekje 20 minut.

Sir narežemo na koščke. Izberemo lahko feta sir, mocarelo ali bolj kremaste sire. Damo ga čez gobice in pladenj vrnemo v pečico še za toliko časa, da se sir pregreje ali stopi.

Med tem pripravimo posteljico, na katero bomo dali naše gobice. Paradižnik, rukola, bučka ... Izberemo lahko praktično karkoli svežega, kar imamo radi in je v sezoni.

Dober tek!