Segrejemo olivno olje in na njem prepražimo piščančje meso iz obeh strani (izberemo lahko katerikoli del piščanca). Ko rahlo porumeno ga vzamemo iz ponve in shranimo na krožniku.

V ponev dodamo olivno olje in na njem prepražimo na koščke narezano, rahlo soljeno čebulo. Pražimo jo počasi, okoli 10 minut na nizkem ognju.

Ko porjavi ji dodamo jušno osnovo. Dodamo je toliko, da je vsa čebula prekrita z nekje 1 cm debelo plastjo tekočine. Premešamo in počakamo, da zavre ter nato v ponev vrnemo še piščanca. Pokrijemo s pokrovko in na nizki temperaturi kuhamo nekje 20 minut. Občasno premešamo. Če imamo večje kose piščanca dodamo malenkost več tekočine in ga večkrat obrnemo.

Ko se piščanec skuha, ponev odpremo in prevremo še toliko, da se voda odpari in omaka zgosti do željene gostote.

Dodamo prilogo po okusu.