Avokadov namaz
Avokado predstavlja maščobno živilo, čeprav gre za sadje. 100 g nam prinese kar 160 kcal. Avokadov namaz zato naredimo v kombinaciji s skuto, da malce popestrimo njegovo hranilno vrednost.
![]()
Avokado predstavlja maščobno živilo, čeprav gre za sadje. 100 g nam prinese kar 160 kcal. Avokadov namaz zato naredimo v kombinaciji s skuto, da malce popestrimo njegovo hranilno vrednost.
![]()
Priljubljena spomladanska jed je motovil’c s trdo kuhanim jajcem. Dietetik priporoča mu doda še čičeriko, ki nežno zaokroži jed.
![]()
Kombinacija špinače, jagod, orehov in feta sira se sliši noro odštekano. In tudi je. 🙂
![]()
Rjava leča z nekaj dodatki poskrbi, da bodo naše brbončice predle od super okusov. Z našo izbiro pa bo več kot zadovoljna tudi naša mikrobiota. 🙂
![]()
Okusno in hitro pripravljeni žličniki so odlična alternativa štrukljem. Zahtevajo veliko manj časa za pripravo, a niso nič manj okusni.
![]()
Topli senvdič je okusna ideja za takrat, ko je potrebno izprazniti hladilnik. Vanj namreč lahko daš vse, kar ti ostaja.
![]()
Ajda prehransko sodi med hranilno izredno bogata žita. Tradicionalna slovenska jed iz ajde, so ajdovi žganci, ki naj se na naših krožnikih znajdejo kar se da pogosto.
![]()
Čičerikina moka nadomesti jajca in tako v receptu lahko uživajto tudi alergiki.
![]()
Namesto sendviča, si raje pripravimo osvežilno malico, ki nam bo prinesla energijo in pomagala nadomestit izgubljeno tekočino.
![]()
Osvežilna poletna solata ali dodatek na pikniku.
![]()