Okusno in hitro pripravljeni žličniki so odlična alternativa štrukljem. Zahtevajo veliko manj časa za pripravo, a niso nič manj okusni.

Pripravimo jih lahko "na slano" ali "na sladko". 

Za glavni obrok za eno osebo potrebujemo: 1 jajce, 100 g nepasirane skute (4 velike žlice), 60 g pirine moke (4 velike žlice) ter ščepec soli

V primeru, da žličnike naredimo za večerjo ali zajtrk, količino razpolovimo. Če si jih pripravimo za malico, pojemo tretjino porcije, ostalo pa shranimo za naslednji dan. 

"Na slano" jim lahko dodamo zelenjavno omako, golaž ali podobno prilogo.

"Na sladko" pa se priležejo z domačo marmelado ali drobtinicami z malce sladkorja.

V video prikazu recepta smo uporabili marelično marmelado ter ji dodali neslane arašide. 

Kombinacije naj bodo stvar domišljije in dopolnitve dnevnega jedilnika. Z njimi torej vnesemo tista hranila, ki jih z ostalimi obroki v dnevu (še) nismo. 

Dober tek! 

Deli