Motovil’c in jajček
Priljubljena spomladanska jed je motovil’c s trdo kuhanim jajcem. Dietetik priporoča mu doda še čičeriko, ki nežno zaokroži jed.
Priljubljena spomladanska jed je motovil’c s trdo kuhanim jajcem. Dietetik priporoča mu doda še čičeriko, ki nežno zaokroži jed.
Kombinacija špinače, jagod, orehov in feta sira se sliši noro odštekano. In tudi je. 🙂
Rjava leča z nekaj dodatki poskrbi, da bodo naše brbončice predle od super okusov. Z našo izbiro pa bo več kot zadovoljna tudi naša mikrobiota. 🙂
Okusno in hitro pripravljeni žličniki so odlična alternativa štrukljem. Zahtevajo veliko manj časa za pripravo, a niso nič manj okusni.
Topli senvdič je okusna ideja za takrat, ko je potrebno izprazniti hladilnik. Vanj namreč lahko daš vse, kar ti ostaja.
Ajda prehransko sodi med hranilno izredno bogata žita. Tradicionalna slovenska jed iz ajde, so ajdovi žganci, ki naj se na naših krožnikih znajdejo kar se da pogosto.
Čičerikina moka nadomesti jajca in tako v receptu lahko uživajto tudi alergiki.
Namesto sendviča, si raje pripravimo osvežilno malico, ki nam bo prinesla energijo in pomagala nadomestit izgubljeno tekočino.
Osvežilna poletna solata ali dodatek na pikniku.
Juhica, ki jo lahko pripravimo takrat, ko nimamo časa za kaj več. Hitra in enostavna, tortelini v njej pa nas bodo nasitili.