Priprava bučkine pice res vzame nekaj časa, a prednost je gotovo v tem, da testa ni potrebno vzhajati.

3 srednje velike bučke operemo in pripravimo v dolge trakce – “zoodle”. Uporabimo lahko spiralizator za zelenjavo ali strgalo, če ga nimamo. Posolimo in pustimo nekje 15 minut, da spustijo vodo. 

Vmes pripravimo še maso. Uporabimo 30 g polnozrnate pirine moke, 2 žlici polnozrnate koruzne polente, 100 g naribanega parmezana, 50 g mocarele in 2 jajci. Vse skupaj zmešamo in začinimo po okusu. Dodamo lahko npr. poper, česen, čili … 

Po 15 minutah bučko kar se da dobro odcedimo. Odvečno tekočino lahko popivnamo s papirnato brisačko. Vmešamo jih v maso in enakomerno razporedimo po pladnju. Tega je najbolje obložiti s peki papirjem. 

V pečici pečemo 10 minut na 200 °C. 

Med tem, ko se testo peče pripravimo dodatke, ki jih po 15 minutah damo na pico. Uporabimo lahko vse, kar imamo že tako radi na pici. Dietetik posebno priporoča naslednjo kombinacijo: paradižnikova mezga iz domačih paradižnikov, ki jih spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo ji origano in svežo baziliko. Nato narežemo suhe paradižnike, olive, kapre in gobice ter jih potresemo čez pico. Namesto sira lahko uporabimo tudi cottage cheese, ki ga potresemo čez našo pico. Čez vse skupaj se prileže kaka močna salama, ki jo sicer v svojih jedilnikih uporabljamo le izjemoma. Pekoči kulem na primer bo nežnemu okusu bučkinega testa dodal pravo piko na i. Če nam paše pekoča hrana, pa pici na koncu dodamo še kak feferon.

Vse skupaj še za 15 minut postavimo v pečico in naša pica je pripravljena. 

 1,163 total views,  1 views today