Ob besedi tortilja si vsakdo predstavlja svojo kombinacijo. Nekatere so z zelo malo zelenjave, mletim mesom, veliko nachota in sira. Spet druge so bolj lahke, z več zelenjave in nič ali zelo malo sira.

Pri Dietetik priporoča prisegamo na te druge. 🙂 Danes vam predstavimo super malico ali večerjo, za katero potrebujte 15 minut časa in gril ploščo.

Izberite tortiljo. Lahko je koruzna ali pšenična, seveda v tem primeru bolje, da je polnozrnata. Tortiljo lahko pripravite tudi sami. Narežete zelenjavo po okusu. Upoštevamo vodilo “5 barv na dan” in izberemo na primer rdeč paradižnik, zelene bučko, rumeno koruzo, rjav fižol in belo čebulo. Zelenjavo narežem na koščke in začinim po okusu (rdeča paprika, poper, chilli). Čez vse skupaj naribamo malce lahkega sira (na primer Lahke Livade ali Šmarskega roka) in premešamo kar v skledi za solato. Nato svojo mešanico zavijemo v tortiljo in jo pregrejemo na gril plošči.

Avokado prerežemo na pol in izdolbemo koščico. Dodamo stisnjen strok česna, poper in iztisnjeno limono. Z vilico pretlačimo in pomažemo čez ogreto tortiljo.

Ob tortilji lahko postrežemo tudi solato in tako še dodatno obogatimo svoj obrok. Lahko pa čez tortiljo potresemo tudi narezan ananas. 🙂

Uporabite lahko seveda praktično katerokoli dodatke. V primeru, da izberete gobe ali jajčevec in podobne izbire, jih prej še popecite na ponvi. Dodate lahko tudi piščanca, purana, mleto meso, lososa, tuno … Edina omejitev je vaša domišljija in zaloga v hladilniku.

Dober tek vam želi Dietetik priporoča.

Loading