Pica melancani je  odlična ideja predvsem takrat, ko paše okus pice, a zmanjka časa za pripravo testa.

Melancan narežemo na kolobarčke ter izdatno posolimo. Pustimo nekje 15 minut, da spusti vodo.

Pečiso segrejemo na 180 °C.

Vmes pripravimo omako. Ponev segrejemo na nizki temperaturi ter prelijemo z olivnim oljem.

Čebulo, česen ter špinačo drobno nasekljamo in na ponovi prepražimo. Ko zadiši, prelijemo z tremi žlicamo paradižnikove omake. Izberemo tako s čim manj sladkorja. Začinimo po okusu. Omaki se prileže poper, rdeča paprika ter (svež) origano.

Melancan obrišemo s papirnato brisačko in ga damo na pladenj. Melancan iz obeh strani prepojimo z olivnim oljem. Pladenj za 7 minut postavimo v ogreto pečico.

Vmes pripravimo nadev za našo "pico". Dietetik priporoča kvalitetno mesnino močnega okusa, na primer pršut. V primeru, da nam bolj diši vegetarianska pica pa lahko pripravimo sušene paradižnike in gobice. Prav tako izberemo kvaliteten sir, ki je lahko nariban ali rezan na rezine. Dodamo lahko tudi artičoke, kapre, koruzo, čili ... Ni da ni. Sledimo svojemu okusu.

Naša pica melancani je že pripravljena, da jo še za dobrih 5 minut postavimo nazaj v pečico, a za piko na i lahko dodamo še prerezane češnjeve paradižnike in pest pinjol, ki jih prav tako popečemo ali pa pico postrežemo na posteljici rukole.

Postrežemo in uživamo v bogatem okusu.

Pa dober tek!