Polnjene paprike lahko pripravimo po klasičnem receptu. Obstaja pa tudi malenkost bolj preprost način.

V kozici segrejemo malce olivnega olja in na njem prepražimo manjšo čebulo. Ajdovo kašo speremo pod vodo in damo v kozico. Na hitro popražimo in zalijemo z vrelo vodo toliko, da se dobro prekrije. Ogenj zmanjšamo in počasi kuhamo kašo. Vodo sproti dodajamo. Kuhamo nekje 15 minut.

V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo in česen. Ko zadišita, dodamo mleto meso, ki ga solimo in popramo. Pečemo nekaj minut – toliko, da porjavi.

Razmerje med mesom in kašo naj bo nekje 3:1. Za 90 g mesa vzamemo 30 g (surove) kaše. To bo tudi zadostovalo za napolniti eno veliko papriko. Razmerje lahko seveda tudi ustrezno prilagodimo ter tako bolj ugodimo svojemu okusu. Namesto kaše lahko uporabimo tudi riž ali lečo. Namesto mletega mesa pa piščančje ali puranje meso in tudi ribo. 

Paprike operemo, jim odrežemo “streho” in jih očistimo. Z ostrim nožem oblikujemo njihov obraz.

Ko je kaša kuhana, jo pretresemo k mesu in premešamo. Zalijemo s paradižnikovo mezgo toliko, da mešanico prekrije in začinimo po okusu. Prileže se peteršilj, poper in sladka paprika. Malce paradižnikove mezge prihranimo.

Z maso napolnimo vsako papriko, čez maso zlijemo še žlico paradižnikove mezge in pokrijemo s “pokrovom”. Paprike postavimo na pladenj in na 200 °C pečemo nekje 30 minut.

Postrežemo lahko na posteljici iz rukole.

 1,437 total views,  1 views today