Lečo skuhamo po navodilih iz vrečke. Začinimo jo z rdečo papriko, kumino in majaronom ter rahlo solimo.

Na ponvi prepražimo meso (izberemo lahko mleto govedino, mleto mešano meso, mleto puranje meso ali kar drobno narezane kose piščanca).

Lečo in meso zmešamo skupaj in tako pripravimo nadev za papriko. Po želji lahko dodamo vsemu skupaj tudi riž in tako še dodatno obogatimo naš obrok.

Papriki odstranimo pecelj in očistimo semen. Napolnimo jo z maso.

Nato pripravimo še omako. Čebulo podušimo na malce vode, dodamo iztisnjen strok česna in ko zadiši še paradižnikovo mezgo. Omaki dodamo tudi na drobno narezan paradižnik in zeleno. Malenkost pokuhamo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. V omako položimo paprike in prelijemo s toliko vode, da so pokrite. Če smo uporabili tudi riž, kuhamo toliko časa, da se skuha (nekje 25 minut), če ne, lahko manj – toliko, da se paprika zmehča.

Postrežemo s prilogo po okusu. Paprikam se prileže pire krompir. Dodamo lahko tudi cvetačni pire in zgolj košček kruha. Vse je seveda odvisno od tega, koliko riža smo vmesili že v nadev.

Loading