Recept tako kot vsakič lahko prilagodiš sebi, svojemu okusu ali zalogi hrane, ki jo imaš v hladilniku.

Na olivnem olju prepražiš narezano srednje veliko čebulo. Malce jo posoliš. Ko lepo zadiši ter porumeni, ji dodaš strte stroke česna. Meni je česen dober, zato ga dodam več.

Pripraviš nekaj, s čimer juhico zgostiš. Super se obnese sladek krompir, dodal bo odličen okus, obenem pa zaradi svoje hranilne sestave predstavlja dobro izbiro tudi za sladkorne bolnike. Za zgostitev lahko uporabiš tudi navaden krompir, kakšno stročnico npr. zeleno lečo ali karkoli drugega, kar navadno uporabljaš v svoji kuhinji.

Krompir malce prepražiš in zaliješ z jušno osnovo. Uporabiš lahko domačo, če izbereš kupljeno preveri, da ne vsebuje soli! Kuhaš 10 minut.

Vmes pripraviš kale. Liste opereš in narežeš na manjše kose ter dodaš v vrelo juho. Kuhaš nekaj minut in dodaš še kislo smetano. Ponovno kuhaš nekaj minut.

Namesto kisle smetane lahko juhi dodaš tudi rastlinsko smetano za kuhanje.

Juhico na koncu s paličnim mešalnikom spasiraš in začiniš s poprom.

Za piko na i ji dodaš še semena (npr. bučna, sončnična ali konopljina) ali pa kar pinjole, ki bodo s svojim značilnim okusom poskrbele za pravo žurko brbončic.

Kar nekaj zamenjav osnovnega recepta torej! Točno tako, kot dietetik obožuje.

Pa dober tek!