Vsem se zgodi, da nam ostane kruh, ki se po nekaj dneh posuši. Ker pri Dietetik priporoča skrbimo tudi za to, da odvržemo manj hrane, smo pripravili recept, ki ga lahko uporabite, ko se to zgodi. Preverimo le, da nam kruh slučajni ni tudi splesnel. V tem primeru ga moramo žal zavreči, saj plesen predstavlja potencialno nevarnost za naše zdravje.  

Jajčne rezine je pripravljala že naša babica. Edina razlika je bila v tem, da jih je ona ocvrla v olju. Če se odločite za tak način priprave, uporabite kvalitetno olje, ki ni bilo že večkrat pregreto. Prav tako rezine dobro odcedite in jih popivnajte v prtičku. 

Da bodo rezine okusne in malenkost bolj zdrave, pa zadostuje tudi le kapljica olja. Priporočamo uporabo olivnega olja, ki ga segrejete na ponvi - najbolje kar tisti, ki jo uporabljate za peko palačink.

Star kruh narežete na rezine. Jajce zmešate z dvema žlicama mleka, rahlo posolite in dodate začimbe po okusu. Rezinam se zelo prileže origano, uporabite pa lahko tudi poper, čili ali katerokoli drugo začimbo, ki jo obožujete. Rezine pomočite v jajčno mešanico in jih preložite na ogreto ponev. Za nekje 2 rezini kruha v velikosti dlani zadostuje 1 jajce. 

Rezine iz obeh strani popečete - toliko, da jajce zakrkne. 

Postrežete s sezonsko zelenjavo, lahko ponudite ob skodelici kefirja ali kislega mleka, tudi kakava. Rezine lahko tudi shranite v hladilniku ali jih vzamete s seboj na izlet. Odlično se bodo prilegle po vzponu na hrib ali smučanju po belih strminah. Dodate jim lahko tudi rezino pustih piščančjih prsi, sira in list solate ter naredite odličen, hranilno bogat sendvič. 

Star kruh pa lahko spremenite tudi v kruhove cmoke ali drobtine.