Sredin nasvet
Kmalu... 19.07.2023

Ponedeljkov vseved
Kmalu... 17.07.2023

Bučkini rezančki so super ideja tako za vroče poletne dni, kot tudi za takrat, ko bi radi s svojo kuho navdušili. So le malce poseben način postrežbe zelenjave in vaši gostje ne bodo ostali ravnodušni. 

Operimo bučko in jo s spiralnim rezalnikom za pripravo špagetov iz zelenjave spremenimo v špagetke. V primeru, da ga nimamo, bučko lahko tudi naribamo oz. zelo na tanko narežemo. Merica je 1 bučka srednje velikosti za 1 osebo (nekje 150–200 g). Posolimo in pustimo stati približno 15 minut, da bučka spusti vodo.

Zavremo vodo in v njej po navodilih iz embalaže skuhamo riževe rezance. Merica je 50 g na osebo. 

Na olivnem olju segrejemo vok ali ponev. Ko je olje segreto, dodamo 2 stroka iztisnjenega česna.

Lignje odtajamo in dobro osušimo. Narežemo jih na kolobarčke in prepražimo. Namesto lignjev naši jedi lahko dodamo tudi kozice ali lososa, če želimo ohraniti morski pridih. Piščanca ali purana narezanega na koščke, če bi raje belo meso ali pa pustimo jed zelenjavno in kot dodatek beljakovin uporabimo tofu

Ko so lignji gotovi, jim dodamo še bučko, ki jo predhodno ožamemo in riževe rezance. Vse skupaj pražimo še 5 minut. Na koncu vmešamo še pesto. 

Jedi se odlično prileže avokadov. Olupimo avokado, dodamo mu sok iztisnjene limone, česen, malce soli in pistacije. Vse skupaj zmešamo v mešalniku. Pesto je odsvetovan za posameznike, ki jim nagaja zgaga.

Alternativa je tako lahko paradižnikov pesto. Štirim paradižnikom olupimo in odstranimo semena. Grobo jih narežemo in dodamo svežo baziliko, olivnega olja in kisa po okusu ter ščepec soli. Popru se izogibamo oz. ga dodamo, če nam ne nagaja. Prav tako česnu. Vse skupaj lahko zmeljemo z mešalnikom ali pustimo narezano. Postrežemo z manj mastnim sirom oz. parmezan

Recept prinese okvirno 800 kcal in 40 g beljakovin, kar je za večino posameznikov idealno kosilo. 🙂