Le še malo nas loči do zaključka leta!

Decembra preživimo na službenih zabavah, druženju s prijatelji, na vrsto pride tudi družina. In če katero izmed decembrskih druženj gostiš tudi ti, se gotovo že sprašuješ kaj postreči gostom.

Čeprav to ni v naši navadi, se je potrebno držati pravila manj je več! Nič, prav nič ne bo narobe s tem, da hrane na zabavi zmanjka oz. se vsa poje. Raje to, kot da ti vsega ostane preveč, se pokvari in je potrebno zavreči.

 

In ravno zato je #ReceptTedna praktična sladica, postrežena v kozarcu.

Vse skupaj je sila preprosto. Sešteješ seznam gostov in preračunaš količine iz recepta, ki so pripravljena za 5 oseb in se lotiš navodil. Priprava sladice ne vzame tako veliko časa kot izpade na prvi pogled, gostje pa bodo navdušeni. V prihajajočem tednu jo za generalko pred pomembnim večerom pripravi za nedeljsko malico. 💪

Kako sem jo pripravila jaz: https://www.dietetik-priporoca.si/gibanica-v-kozarcu/

 

Čas je za predpriprave na novoletno gostijo!

K sladici iz kozarca se bodo za novoletno večerjo prilegli še:

  • penina za pijačo dobrodošlice 🥂,
  • grisini z lososom, češnjevim paradižnikom in mocarelo, postreženi na posteljici iz rukole za hladno predjed,
  • bučkina juha,
  • polnjeni šampinjoni s tartufato za toplo predjed in
  • krompirjeve vrtnice z bučko in piščančje roladice za glavno jed.

Hm … vsebine izbirnega predmeta iz Gastronomije se očitno že prijemajo mojih možganskih celic. 😂 Izbiro solatne priloge vseeno prepustim kar tebi. Gotovo imaš kakšno dobro idejo!

 

Pa dober tek!

Katja

 


#TedenskiJedilnik ti koristi! Jeseni z njim utrjuješ svoj imunski sistem, pozimi se greješ,
pomladi preganjaš spomladansko utrujenost in poleti hidriraš svoje telo.

Loading