Kaj je hitrejšega za pripravo in cenejšega za študentski žep kot testenine? Njihova odlična lastnost je tudi ta, da jih lahko pripravimo na tisoč in en način ter se tako izognemo monotonosti. Izbereimo testenine iz polnozrnate moke, za prilogo pa omako, katere osnova je paradižnik in ne smetana.

Na olju prepražimo čebulo in dodamo mleto meso. Meso malce solimo in popramo. Ko se meso dobro prepraži, dodamo zelenjavo po okusu. Na dietetik-priporoca.si prisegamo na korenček in bučko. Dodamo pa lahko tudi jajčevec, koruzo, grah ali katerokoli drugo zelenjavo, ki jo imamo doma. Ko se tudi zelenjava rahlo prepraži, našo mešanico zalijemo s paradižnikovo mezgo. Pri nakupu preverimo, da smo izbrali manj sladek koncentrat, ali pa se tudi priprave mezge lotimo kar sami in s paličnim mešalnikom zmiksajmo več paradižnikov. Vse skupaj na nizkem ognju pripravljajmo toliko časa, da izhlapi voda, in medtem ko čakamo, skuhajmo testenine. Testeninam odlijemo vodo, prelijemo z omako in postrežemo z ribanim manj mastnim sirom ali s parmezanom.

Ob naši glavni jedi lahko ponudimo tudi solato. Dobra izbira je lahko zelena solata s fižolom ali solata iz rdeče pese. Pazimo, da ne pojemo prevelike porcije našega odličnega kosila, katerega dobra lastnost je tudi ta, da omake lahko naredimo več in jo preprost zamrznemo ter pripravimo še za nekaj obrokov vnaprej. Ob kosilu spijemo kozarec vode ali nesladkane limonade in že smo pripravljeni na nove izzive.

Loading