Januar se je zagnal in mi z njim v nov delovni zalet. Skoraj brez izjeme imamo vsi take in drugačne obveznosti, ki so se med prazniki malenkost ustavile, zdaj pa terjajo našo pozornost in energijo.

Naslednji teden so pred mano zagovori seminarskih, kolokviji in še zadnji teden predavanj! Potem pa je kooooooooonec. Še trije izpiti, spišem magistrsko nalogo in za mano bo obdobje življenja, ko je bilo zaradi napornega urnika rednega študija vse obrnjeno na glavo. 

 

A poleg novega znanja, ki sem ga pridobila s podiplomskim študijem prehrane, sem v tem obdobju zaobvladala tudi nekaj novih, preprostih, hitrih in predvsem hranilno ustreznih obrokov. Še bolje pa mi gre tudi načrtovanje prehrane, da bo ta podpirala življenjski slog, za katerega se odločimo!

 

#ReceptTedna je v prihajajočem tednu polenta. Taka tradicionalna hrana, kajne? Pojemo jo zvečer z mlekom ali ob golažu, lahko jo skuhamo v naprej in naslednji dan popečemo kot ploščice. A ker v tem mesecu raziskujemo izboljšave tradicionalnih receptov in jedi, tokrat na jedilniku ne bo kar navadna polenta. Družbo ji bodo delali skuta, zelenjava in meso. Kako pa to vse povezati v okusno celoto? Preveri tu (klik)

 

Prihodnji teden nadaljujemo s tradicionalnimi jedmi. A takrat se bomo držali recepta in ga nič spreminjali, saj je odličen in dietetično odobren že tak, kot je. 😁 O kateri hrani govorim izveš danes teden.

 

Pa dober tek! 

Katja

 296 total views,  1 views today

Deli