Polenta predstavlja dober vir ogljikovih hidratov. Hitro je pripravljena in lahko jo je jesti, saj ne vsebuje nobenih večjih ali trdnih delcev. Kot taka je tako primerna za majhne otroke, starostnike in vse vmes.

Ker pa je v naši prehrani pomembno tudi, da vnesemo dovolj beljakovin, smo tako pri Dietetik priporoča navdušeni nad polento, ki ji vkuhamo skuto. Polento pripravimo po navodilih iz vrečke. Skuhamo jo v vodi, ki jo rahlo posolimo. Tik preden je polenta skuhana, vanjo vmešamo nepasirano skuto. Od našega okusa je odvisno, ali jo bomo zdrobili ali pustili v večjih grudicah. Ko se skuta stopi, polento prelijemo v posodo, ki je primerna za peko v pečici.

Na ponvi prepražimo čebulo in dodamo meso po okusu (piščanec narezan na koščke, mleto meso ali na koščke narezana slanina). Ko je meso pripravljeno, dodamo zelenjavo, ki smo jo narezali na koščke. Izberemo lahko jajčevec, bučko, tudi korenček, gobice ali karkoli imamo doma. Pražimo toliko časa, da zelenjava spusti vodo, ki jo izparimo. Mešanico potresemo po polenti. Čez vse skupaj lahko dodamo še češnjev paradižnik in/ali potresemo s parmezanom. Izbire so pravzaprav neomejene, naš obrok je lahko tudi brezmesni.

Postavimo v predhodno ogreto pečico in na 180 °C pečemo nekje 25 minut.

Če želimo lahko polento pretresemo v manjše glinene posodice. Tako bo naš obrok na mizi izgledal še lepše. 😀

Dober tek.

Loading