Čebulo olupimo in nasekljamo. Korenje in por operemo in narežemo na kolobarje. Korenje po potreb olupimo (če imamo domačega to ni potrebno). Paradižnik narežemo na male koščke. Lahko ga olupimo in mu odstranimo semena, če nas bodo v juhi motila.

Na olivnem olju prepražimo žličko sladkorja, da karamelizira. Dodamo čebulo in prepražimo toliko, da porumeni. Dodamo korenček in ga pražimo toliko časa, se zmehča. Če se prične prijemati dodamo malce vode. Ko se zmehča dodamo paradižnik, ga malce popražimo in dodamo še por. Zalijemo z vodo po okusu (odvisno od tega, kako gosto juho želimo imeti). Juho začinimo po okusu (česen v prahu, poper, peteršilj, paradižnikova mezga, sol). Zavremo in nato zmanjšamo ogenj na minimum.

V posodici skuhamo kvinojo po navodilih iz vrečke. Pred kuhanjem jo operemo pod tekočo vodo (to bo poskrbelo, da bo izgubila grenkost). Ko je kvinoja kuhana jo še enkrat dobro operemo pod tekočo vodo in dodamo v juho.

Če je potrebno (če je juha preveč gosta) dodamo vodo, dodatno začinimo in prevremo.

Juhi lahko dodamo tudi sok sveže limone.

33 total views, 1 views today

Deli