V posodici zamešamo 3 žlice toplega mleka in žličko sladkorja ter v tej tekočini raztopimo 20 g kvasa. Pustimo nekaj minut, da kvas vzhaja. 

V večjo posodo stresemo 250 g pirine moke, v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo vzhajan kvas. Dodamo 4 žlice masla, jajce, 1 dcl mlačnega mleka, ščepec soli in pol žličke začimb za pizzo oz. origana. Zamesimo testo, ga pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 35 minut.

Nato pripravimo nadev. Narežemo 50 g piščančjih prsi, naribamo 50 g sira, nekaj suhih paradižnikov narežemo na kockice, 50 g šampinjonov narežemo na lističe. Pripravimo lahko tudi manjšo čebulo, ki jo olupimo in popražimo na malce olivnega olja. Po okusu lahko dodamo tudi olive, kapre, feferone, papriko in tako naprej. Zelenjavo, ki je malenkost bolj vodena le prej popražimo, da “spusti” vodo. 

V pekač za muffine položimo papirnate srajčke. Pečico segrejemo na 180 stopinj. 

Nato pa imamo dve možnosti: 

  • pri prvi testo razdelimo na 12 delov in položimo v vdolbinice pekača, pomažemo s paradižnikovo mezgo z malce origana, na vse skupaj stresemo naš nadev in vse skupaj prekrijemo s kapico testa in malce sira oziroma
  • pri drugi “nadev” vmešamo v testo in to razdelimo na 12 delov. Ko jih dajemo v modelček, sproti dodajamo še paradižnikovo mezgo po okusu in občutku. Na koncu potresemo s sirom.

Muffine pečemo 25 minut, da postanejo zlato – rjavi. Ponudimo tople ali hladne.

 217 total views,  2 views today

Deli