Testenine skuhamo po navodilih iz embalaže. Uporabimo lahko pirine, ržene, ajdove ali katerekoli druge testenine. Porcijo prilagodimo temu, da je pesto precej kaloričen, saj predstavljajo tako pinjole, kot parmezan maščobno živilo. Za kosilo tako pojemo pest testenin – moški imajo večjo, ženske manjšo in tako prilagodimo porcijo.

Pripravimo pesto. Uporabimo svežo baziliko, pinjole, parmezan, česen in olivno olje. Razmerja so stvar okusa. Okvirno se lahko držimo tega, da za eno osebo uporabimo 50 g parmezana, 50 g pinjol, 2 do 3 stroke česna in  toliko bazilike, da bo pesto lepe zelene barve. Vse skupaj stremo ročno v mežnarju ali uporabimo mešalnik. Olivno olje pa dodajamo po žličkah, da dobimo lepo gostoto pesta.

Ko se testenine skuhajo jih odcedimo, vrnemo v posodo in k njim vmešamo pesto. Posodo pokrijemo in nekaj minut pustimo na nizkem ognju, da se parmezan malce stopi. 

Na koncu dodamo še prerezane češnjeve paradižnike. Te lahko postrežemo sveže. 

Če nam je všeč bolj “popečen” obrok, da lahko testenine s pestom in paradižnikom namesto na štedilniku pogrejemo tudi v pečici. V tem primeru ogrejemo pečico na 180 °C in vanjo postavimo testenine v primernem pekaču ali posodi. Pustimo nekje 10 minut. 

 938 total views,  1 views today