V posodi na nizki temperaturi segrejemo olivno olje ter dodamo nasekljano čebulo in zeleno papriko ter cvetačo ali drugo zelenjavo po izbiri. Začinimo s česnom in rdečo papriko v prahu. Pustimo toliko časa, da čebula zlato porjavi.

Dodamo pelate ali paradižnikovo mezgo. Količino prilagodimo glede na količino zelenjave. Dovolj bo, če jo s paradižnikovo mezgo uspemo prekriti. Zalijemo z nekje 5 dcl tople vode (ali piščančje jušne osnove). Dodamo še začimbe po okusu, na primer baziliko in majaron, povišamo temperaturo in zavremo. Jaz sem uporabila domačo mešanico začimb za juho.

Ko juha zavre, znižamo temperaturo. Kuhamo tako dolgo, da zelenjava postane mehka.

Nato lahko del juhe odlijemo in porcijsko razdelimo v posodice, ki jih shladimo ter shranimo za naslednjič. Preden jih postavimo v zamrzovalnik, dobro označimo, kaj je v njih in kdaj smo jih pripravili. Na tak način naredimo "SOS obrok", ki ga lahko uporabimo kak dan, ko zmanjka časa za kuhanje. Je pa to tudi super način za shranjevanje viška pridelka zelenjave.

Preostanku juhe dodamo torteline z ricotto in bučko, ki jo narežemo na koščke. Kuhamo toliko časa, kot piše na embalaži tortelinov.

Na koncu našo juho začinimo po okusu. Jaz dodam poper. Po potrebi solimo.