Pogosto naše stranke in uporabniki potožijo, da bi se prehranjevali bolj zdravo, če bi jim čas to dopuščal. Ena izmed praktičnih rešitev je gotovo kuhanje v večjih količinah in shranjevanje ostankov posameznega obroka za kasneje. Ampak kaj, ko je naš jedilnik potem hitro monoton.

Naša rešitev je preprosta. Pripravimo si nekaj jedi in receptov, ki jih bomo lahko z minimalno prilagoditvijo popolnoma spremenili. Ne bo nam treba jesti enakega obroka 2-krat, ampak le enako osnovo.

Na primer: mlečni zdrob za večerjo in malico.

Po napornem dnevu se prileže topel obrok, vendar nam naša lakota tudi ne dopušča dolgotrajne priprave. Skuhajmo si polnozrnati mlečni zdrob (npr. pirin), ki ga pripravimo po navodilih iz vrečke. Polovico ga pretočimo v globok krožnik in postrežemo z dodatkom po okusu. Zelo okusen dodatek, ki je brez kalorij je cimet. Odličen dodatek, ki prinese malenkost več kalorij pa so na primer strti oreščki (lešniki, orehi, mandlji) in rozine. Naša topla in okusna večerja je tako pripravljena. Zanjo smo porabili 5 minut, pri čimer smo umazali manjšo posodo, krožnik, žlico in metlico za mešanje.

Drugo polovico zdroba pretočimo v desertno skodelico (ali plastično posodico, če bomo malico naslednji dan odnesli s seboj v službo) in ga shranimo v hladilniku. Naslednji dan dodamo maline, robide, borovnice oz. katerokoli drugo sadje po okusu. Sveža, osvežilna, lahka in okusna malica je tako pripravljena. Zanjo smo porabili 1 minuto.

Pomanjkanje časa je tako le izgovor. Največji problem pri zdravem prehranjevanju je pomanjkanje domišljije.