Mamica navadno nima veliko časa. Skrb za dojenčka in dom ji vzameta vsako prosto minuto. In ko dojenček končno mirno spi ter je vse pospravljeno in pripravljeno na nov dan, si želi le malce odpočiti.

Vendar to še vseeno ne pomeni, da ne more dobro jesti. Današnji recept lahko uporabi kot lahko večerjo, vmesno malico ali kosilo. Odvisno od količine jedi, ki jo bo pojedla, in razmerja živil.

V mali kozici zavremo malce vode, jo rahlo posolimo in vanjo zlijemo malce olivnega olja. V vodo stresemo polnozrnati kuskus (v razmerju navedenem na embalaži) in pustimo stati, da se kuskus napije vode. Vmes na olju prepražimo malce česna in naj stresemo predhodno oprane in na trakce narezane lističe blitve. Ko blitva spusti vodo, jo začinimo z muškatnim oreščkom in dodamo na kocke narezanega lososa. Vse skupaj še na hitro prepražimo in na koncu dodamo pripravljen kuskus. Postrežemo na krožnik in čez naribamo še sir po okusu. Ob tej paleti barv se prileže še sveži paradižnik.

Obrok je pripravljen v slabih 15 minutah, posode se ni umazalo veliko, brbončice mamice pa bodo z navdušenjem sprejele doma pripravljen topel obrok. In skupaj z naspanim dojenčkom bosta tako oba pripravljena na nova doživetja.