Ko bi želeli pojesti nekaj "na hitro", a vseeno preverjeno okusno in ne tako nezdravo, se ponudi rešitev v obliki kruhkov z brijem in hruško. So tudi odlična rešitev, ko želiš svojim (nenapovedanim) gostom ponuditi zanimiv prigrizek.

Pečico segrejemo na 180 °C. Pladenj zaščitimo s peki papirjem.

Na rezine narežemo francosko štruco in jih razporedimo po pladnju. Izberemo tisto s semeni ali navadno belo. Rezine namažemo z olivnim oljem. Pladenj s kruhki postavimo v pečico za 5 minut.

Operemo in odcedimo rukolo. Da ne bo mokra, jo lahko otremo tudi z brisačko ali osušimo v zelenjavnem 2spinnerju".

Na tanke rezine narežemo brie sir. Pripravimo toliko rezin, kolikor imamo kruhkov. Iz enega trikotnika sira in ene štruce, dobimo ravno nekje 12 kruhkov.

Rezine sira položimo na ogrete kruhke in še za nekaj minut postavimo v pečico. Počakamo toliko časa, da se sir stopi.

Vmes operemo in na tanke rezine narežemo hruško. Za celo štruco potrebujemo 2.

Kruhke s sirom vzamemo iz pečice in jih položimo na posteljico iz rukole. Na vsakega damo rezino hruške, ki jo po okusu pomažemo z marmelado. Za več okusa sira uporabimo manj marmelade, za več sladkega okusa namažemo več. Prileže se slivova, marelična, brusnična ... Marmelado lahko damo tudi pod hruško, direktno na sir.

Vse skupaj še popopramo s sveže mletim črnim poprom in postrežemo.

BTW: En kruhek prinese okoli 100 kilo kalorij. Da malo veš računati, koliko jih lahko poješ. 😉

Dober tek!