Ko bi želeli pojesti nekaj “na hitro”, a vseeno preverjeno okusno in ne tako nezdravo, se ponudi rešitev v obliki kruhkov z brijem in hruško.

Pečico segrejemo na 180 °C. Pladenj zaščitimo s peki papirjem.

Na rezine narežemo francosko štruco in jih razporedimo po pladnju. Izberemo tisto s semeni ali navadno belo. Rezine namažemo z olivnim oljem. Pladenj s kruhki postavimo v pečico za 10 minut.

Operemo in odcedimo rukolo. Da ne bo mokra, jo lahko otremo tudi z brisačko.

Na tanke rezine narežemo brie sir. Pripravimo toliko rezin, kolikor imamo kruhkov. Iz enega trikotnika sira in ene štruce, dobimo ravno nekje 12 kruhkov.

Rezine sira po 10 minutah položimo na ogrete kruhke in še za 2 do 3 minute postavimo v pečico.

Vmes operemo in na tanke rezine narežemo hruško. Potrebovali bomo 2.

Kruhke s sirom vzamemo iz pečice in jih položimo na posteljico iz rukole. Na vsakega damo rezino hruške, ki jo po okusu pomažemo z marmelado. Za več okusa sira uporabimo manj marmelade, za več sladkega okusa namažemo več. Prileže se slivova, marelična, brusnična … Marmelado lahko damo tudi pod hruško, direktno na sir.

Vse skupaj še popopramo s sveže mletim črnim poprom in postrežemo.

Dober tek!

 204 total views,  1 views today

Deli