Tudi tokratni recept je pravzaprav ideja, ki jo potem vsakdo lahko priredi po svoje. Tako glede uporabljenih sestavin, začimb, kot tudi količin. Opisane količine so primerne za nekje eno osebo. Pri pripravi ustrezno pomnožimo. 

Skuhamo kostanj. V vrelo vodo, ki smo jo rahlo posolili damo nekje 150 g svežega kostanja, ki ga lahko pred kuhanjem tudi olupimo. Dovolj pa bo že to, da ga zarežemo in olupimo le po eni strani. Kostanj kuhamo nekje 30 minut, odvisno tudi od tega, kako velik je. Po nekje 10 minutah kuhanja vodo zavržemo in kuhanje nadaljujemo v sveži vodi. 

Med tem, ko se kostanj kuha, pripravimo ostalo.

V kozici zavremo vodo, jo rahlo posolimo in v njej 3 do 4 minute kuhamo 100 g opranega brstičnega ohrovta. Ko je kuhan, ga odcedimo in pod hladno vodo speremo. Pustimo, da se malce pohladi in narežemo na kolobarčke.

Na ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo 1 čebulo, ki smo ju predhodno seveda olupili in nasekljali. Velikost koščkov je odvisna od tega, kako dobra nam je. Manjši kot bodo, manj se jih bo v solati čutilo. Dodamo 5 g masla in počakamo, da se raztopi. Nato v ponev dodamo še iztisnjen strok česna in žličko jušnih začimb

Ko se čebula zmehča, v ponev stresemo brstični ohrovt. Dodamo še 5 g masla in 5o ml smetane za kuhanje. Prevremo, odstavimo in postrežemo, ko se shladi. 

Če želimo manj mastno osnovo, lahko namesto smetane za kuhanje uporabimo grški jogurt. Tega ne prevremo in ga le vmešamo v solato po tem, ko jo odstavimo iz štedilnika.

Kuhan kostanj olupimo, če ga nismo že prej, nasekljamo na drobno in posujemo čez solato. 

Dober tek. 

 986 total views,  2 views today

Deli