Ideja za super jesensko solato, ki jo vsakdo lahko priredi po svoje. Tako glede uporabljenih sestavin, začimb, kot tudi količin. Količina iz recepta je primerna za dve osebi, če je solata priloga ali za eno lačno osebo, če je solata glavna jed v obroku.

Skuhamo kostanj. V vrelo vodo, ki smo jo rahlo posolili damo nekje 250 g svežega kostanja, ki ga lahko pred kuhanjem tudi olupimo. Dovolj pa bo že to, da ga zarežemo in olupimo le po eni strani.

Kostanj kuhamo okoli 30 minut, odvisno tudi od tega, kako velik je. Po 10 minutah kuhanja, vodo zavržemo in kuhanje nadaljujemo v sveži vodi.

Med tem, ko se kostanj kuha, pripravimo ostalo.

V kozici zavremo vodo, jo rahlo posolimo in v njej 3 do 4 minute kuhamo 250 g opranega brstičnega ohrovta. Ko je kuhan, ga odcedimo in pod hladno vodo speremo.

Pustimo, da se malce pohladi in narežemo na kolobarčke.

Na ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo 1 čebulo, ki smo ju predhodno seveda olupili in nasekljali. Velikost koščkov je odvisna od tega, kako dobra nam je. Manjši kot bodo, manj se jih bo v solati čutilo.

Dodamo 5 g masla in počakamo, da se raztopi.

Nato v ponev dodamo še iztisnjen strok česna in žlico jušnih začimb.

Ko se čebula zmehča, v ponev stresemo brstični ohrovt.

Dodamo še 5 g masla.

Prevremo, odstavimo in postrežemo, ko se shladi.

Brstični ohrovt pretresemo v servirno posodo in vanj vmešamo grški jogurt.

Kuhan kostanj olupimo, nasekljamo na drobno in posujemo čez solato.