Cvetačo očistimo in operemo. Natrgamo jo na posamezne cvetke, ki jih stresemo v večji lonec, zalijemo z vodo toliko, da je pokrita in dodamo deci ali dva mleka. Vodo zavremo, znižamo temperaturo in kuhamo toliko časa, se cvetača zmehča. To preverimo z vilico.

Ko je cvetača kuhana s paličnim mešalnikom juho spasiramo. Če želimo, lahko posamezne koščke cvetače prihranimo cele.

Dodamo olivno olje, beli poper in muškatni orešček po okusu. Pomešamo in poskusimo juho ter šele po potrebi dosolimo.

Ponovno prevremo in dodamo malo kisle smetane. V juho lahko namesto kisle smetane vmešamo tudi mascarpone in gorčico.

Serviramo na krožnike, dodamo kose cvetače, če smo jih prihranili ali na kockice narezan in popečen kruh v primeru, da nam ostaja star in da ga ne zavržemo.

35 total views, 1 views today

Deli