Kombinacija testenin in kostanjevega pesta je energijsko bogata. Porcija tokratnega kosila naj bo tako majhna. Spodnji recept bo nahranil 5 povprečno lačnih, odraslih ust. 

Skuhamo kostanj. V vrelo vodo, ki smo jo rahlo posolili damo nekje 150 g svežega kostanja, ki ga lahko pred kuhanjem tudi olupimo. Dovolj pa bo že to, da ga zarežemo in olupimo le po eni strani. Kostanj kuhamo nekje 30 minut, odvisno tudi od tega, kako velik je. Po nekje 10 minutah kuhanja vodo zavržemo in kuhanje nadaljujemo v sveži vodi.

Med tem, ko se kostanj kuha, pripravimo ostalo. 

Za pesto stremo 2 stroka česna, natrgamo liste bazilike, peteršilja in mete, naribamo 50 g parmezana in odmerimo 100 ml repičnega olja. Vse skupaj zmešamo na roke in damo na stran ter počakamo, da se skuha kostanj.

Na olivnem olju popražimo gobice, če želimo vegetarijansko prilogo ali meso, če želimo mesno. Za malenkost lažji obrok naj bo to piščanec, za gurmanske navdušence, ki ne spremljajo vnosa kalorij pa slanina. 🙂 Z količino priloge ne pretiravamo - gobic porabimo 250 g, piščančjega mesa 500 g oz. slanine 200 g.

V vreli vodi skuhamo testenine po navodilih iz vrečke. Za 5 oseb naj bo testenin 300 - 400 g, odvisno ali kuhamo za moške, ženske ali otroke. Uporabimo lahko ajdove, pirine, polnozrnate, ržene, tudi špinačne ali katerekoli testenine. Super je, če uporabimo svederčke, da se bo pesto enakomerno porazdelil preko testenin in tako še dodatno poskrbel za veselje naših brbončič. Ko so kuhane jih odlijemo in dodamo v ponev k mesu oz. gobicam. 

Ko je kostanj skuhan ga olupimo in dodamo v pesto. Premešamo s paličnim mešalnikom. Vmešamo v testenine in postrežemo. 

K testeninam se prileže parmezan, a ta je tokrat že vmešan v pesto. Uporabimo tako raje svež peteršilj, ki ga nasekljamo in potresemo čez testenine.

Ob njih postrežemo se osvežilno solato nasprotnih barv, na primer solato rdeče pese ali paradižnikovo solato.