Čisto sem se zakopala v pripravo magisterija. Moja naloga bo namreč preverjala, kako lahko učence in učenke spodbujamo k uživanju bolj zdravih obrokov. V ta namen jim bomo na eni izmed osnovnih šol ponudili nov zajtrk in spremljali, kako ga bodo sprejeli.

 

Recept za nov zajtrk sem pripravila sama! Učencem prinese vsa hranila, ki so potrebna za šolsko delo, obenem pa jih preveč ne razživi. Po domače povedano – je brez sladkorja. 😀 V pokušino ga dajem tudi tebi, saj je tudi naš #ReceptTedna

Recept: Avokadov namaz

Sporoči mi, kako se ti zdi?

 

Avokado sicer sodi med sadje, a je po svoji hranilni vrednosti bolj kot ne maščobno živilo. Zato sem mu dodala skuto in grški jogurt, da namazu dvignem še beljakovinski doprinos. Začimbe so seveda stvar tvojega okusa. Lahko narediš čisto blagega ali pa mu dodaš ostrino.

 

Naslednji teden ti predstavim še kosilo. Tudi tisti recept bo šel med učence in učenke. Jaz sem optimistična, da bodo oba dobro sprejeli! 😀 

 

Pa dober tek! 

Katja

 


S #TedenskimJedilnikom jeseni utrjuješ svoj imunski sistem, pozimi se greješ, pomladi preganjaš spomladansko utrujenost in poleti hidriraš svoje telo.

Deli