Eden izmed najboljših načinov shranjevanja sadja je zamrzovanje. Sadež po tem, ko ga naberemo ali oberemo, speremo pod tekočo vodo in osušimo. Porcijsko zapremo v plastično vrečko ali posodico (ena izmed rešitev, da jeseni ne zmanjka plastičnih posodic, je shranjevanje lončkov od skute, sirnih namazov ali jogurta) in postavimo v zmrzovalnik.

Ko sadež odmrznemo, navadno izgubi svojo »svežo« obliko. Iz odtajanih sadežev bomo tako težko naredili lepo sadno solato ali dekoracijo za na torto.  Vseeno pa je njihov okus še vedno božanski. Rešitev je polivka.

Izberemo sladoled po okusu. Z malinami se odlično ujame vanilija, čokolada ali pistacija. Dve kepici sladoleda pripravimo v skodelico. Na ognju pogrejemo ponev in v njej raztopimo zmrznjene maline. Ker so zelo kisle, jih lahko rahlo posladkamo z žličko sladkorja. Maline polijemo čez sladoled. Čez vse skupaj potresemo še mandlje v lističih in naša odlična popoldanska malica je pripravljena.

Pa dober tek!

Deli