Za nekje 20 cmokov potrebujemo 500 g puste nepasirane skute, 300 g ostre moke in 2 jajci. Vse supaj zmešamo. V primeru, da nas ne moti, če skuta pusti grudice zmešamo na roke, če nam to ni všeč raje izberimo električni mešalnik. Glede na to, koliko cmokov želimo skuhati ustrezno povečamo/pomanjšamo zgornji recept.

Zmes pustimo stati. Najbolje je kar čez noč v hladilniku, saj se bodo tako cmoki lepše oblikovali.

Izberemo lahko različne nadeve. Slive, marelice, breskve razkoščičimo in dodamo malo žličko sladkorja, borovnice, jagode, maline rahlo posladkamo oz. izberemo marmelado zgoraj naštetih ali še drugih sadežev.

Možnosti imamo neomejeno. Cmokom lahko dodamo tudi cimet ali mak oz. druge začimbe po okusu, ki bodo pasale izbranemu sadežu.

Rahlo posolimo vodo in jo zavremo. Cmoke kuhamo nekje 20 minut.

Postrežemo jih lahko z drobtinicami (sploh, če nam ostaja star kruh) ali jabolčno čežano.

39 total views, 1 views today

Deli