Spet sporen obrok. 🙂

Pica je ena izmed tistih izbir, ki se pogosto znajde na seznamu hitre, slabe hrane. Navadno tudi je tako. V testu je veliko soli, prav tako v siru in salami. Hkrati je tudi zelo mastna, v paradižnikovi omaki pa je veliko sladkorja. Zakaj pa si pice nebi pripravili sami in jo en dan pojedli za večerjo, naslednji pa imeli še za malico?

Testo pripravimo iz 400 g polnozrnate moke. V moko naredimo jamico, v katero nalijemo 20 g svežega kvasa raztopljenega v 2 dl mlačne vode, kateri dodamo tudi žličko olivnega olja. Okoli jamice posolimo s ščepcem soli. Vse sestavine vgnetemo, da nastane prožno in mehko testo. Pustimo vzhajati.

Testo za pico razvlečemo in namažemo s paradižnikovo omako, ki smo jo pripravili sami. S paličnim mešalnikom zmiksamo paradižnik in ga ravno toliko prekuhamo, da voda izpari. Omako začinimo z malce popra, origanom in olivnim oljem. Pico obložimo po okusu, vendar se izogibamo predelanim, slanim salamam. Če želimo mesno pico, raje na tanke trakce narežimo piščančji file, ki ga prepražimo v lastnem soku. Pica je lahko tudi morska in namesto mesa dodamo rakce, hobotnico ali lososa.  Dodamo še nariban manj mastni sir oz. mocarelo ali cottage cheese (oz. skuto). Na pici se priležejo tudi artičoke, ki sodijo med odlično živilo za uravnavanje holesterola v krvi, bučka, paprika, sveži pelati, kapre, gobice ali olive.

Pa dober tek! 🙂

Loading