18. 6. 2018

Malica

Malica je lahko dopolnitvena ali premostitvena, vedno pa je odvisna od tega, kaj smo že in kaj še bomo pojedli v glavnih obrokih.

41 total views, no views today

Preberi več
15. 6. 2018

Testenine z omako

Testenine lahko pripravimo na tisoč in en način ter se tako izognemo monotonosti.

37 total views, no views today

Preberi več
13. 6. 2018

Študentski jedilnik

Da storilnost, koncentracija in produktivnost ne padejo takrat, ko je najbolj pomembno (na primer pred izpitom), moramo uživati redne obroke.

42 total views, no views today

Preberi več
11. 6. 2018

Študent naj bo! :)

Študentski življenjski stil je vse prej kot preprost. S pravilno prehrano lahko svojemu organizmu pomagamo pri soočanju z vsemi dejavniki, ki vplivajo na naše končno počutje.

69 total views, 1 views today

Preberi več
6. 6. 2018

Malice med učenjem

Vsaka malica naj bo sestavljena iz vsaj treh živil. Eno naj bo sveže, drugo polnozrnato, dodamo pa še zdravo maščobo

Preberi več
3. 6. 2018

Pričakovanja in realnost

Vam je kaj znano? Hočem, zmorem, bom … in koncu vseeno ne. Velikokrat toliko razmišljamo o določeni stvari ali situaciji, da si o njej ustvarimo ogromno pričakovanj. Ta so velikokrat omejujoča. Redko realna. Gotovo pa tista, ki nas na koncu odvrnejo od tega, da tisto, o čimer razmišljamo ali celo sanjamo, preprosto naredimo.

80 total views, 1 views today

Preberi več
30. 5. 2018

Bi radi pojedli vse? Morda nimate apetita?

Vsak izmed nas je bil že kdaj na dieti, nekateri bolj, drugi manj radikalnih. Ne glede na to, katero dieto izberemo, sta naša glavna skrb in vprašanje: »Ali bom lačen?«. Nasprotno se otroci, še posebej neješči, bolni in starostniki, pogosto soočajo s tem, da nimajo apetita in jih moramo s hrano dobesedno siliti.

Preberi več