Krompir dobro operemo. Če ima lepo lupino ga pustimo, drugače olupimo. Za 12 vrtnic potrebujemo nekje 8 krompirjev velikih za dlan. Naribamo ga na rezine. 

Pripravimo marinado. V 4 žlice olivnega olja vmešamo po žličko česna v prahu, timijana, rožmarina in dodamo še mleti poper ter sol po okusu (nekje pol žličke). Marinado vmešamo v krompir. 

Pripravimo slanino. Potrebujemo 12 dolgih trakcev, lahko uporabimo tudi dva krajša, ki ju na površino položimo enega za drugim, da dobimo dolg trak. Namesto slanine lahko uporabimo tudi bučko. V tem primeru izberemo dolgo “zuccini” bučko, ki jo tanko narežemo na trakce in malo posolimo.

Na trake slanine ali bučke zložimo rezine krompirja, da se prekrivajo. Nato zvijemo v rolico in postavimo v pladenj za peko muffinov.

Pečico segrejemo na 200 °C in v njej 20 minut pečemo naše vrtnice. Nato jih vzamemo iz pečice, pokrijemo z alu folijo in pečemo še 30 minut. Pekač vzamemo iz pečice, čez vrtnice potresemo riban parmezan in timijan in še za 10 minut postavimo nazaj v pečico. 

Ko so vrtnice pečene jih vzamemo iz pečice ter za nekaj minut pustimo, da se rahlo usedejo. Vzamemo jih iz pladnja ter postrežemo. 

Dober tek!

 

 666 total views,  1 views today