Energijo v svoje telo vnašamo skozi dan. Da vzdržujemo stalen nivo energije je poleg treh glavnih obrokov super, da pojemo tudi dve malici. Ena izmed boljših malic so lahko jogutove ploščice! Pripravljene nas čakajo v zmrzovalniku, tako da izgovorov, zakaj smo po službi zavili do omarice s sladkarijami, ni več. 🙂

 

Priprava je preprosta:

Na pladenj razgrnemo peki papir. 

V skledi zmešamo 1 kg grškega jogurta brez dodanega okusa, 4 žlice medu in vrečko vanilijinega sladkorja. Enakomerno razporedimo preko pladnja. Debelina je odvisna od tega, kako debele ploščice želimo. 

Čez ploščice potresemo nasekljane pistacije ali druge oreščke, rozine ali brusnice oz. sveže sadje, kot so borovnice, maline, jagode in drugo. Uporabimo lahko katerokoli kombinacijo po svojem okusu. 

Pladenj postavimo v zamrzovalnik, kjer naj se hladi čez noč. Ploščice nalomimo na manjše koščke in jih do uporabe ponovno shranimo v zmrzovalniku. 

Preden ploščice pojemo, jih 15 minut pustimo na sobni temperaturi. 

 

Pa dober tek!

Deli