Sestavine:
Žlica navadnega jogurta
ščepec soli
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička peteršilja
ščepec popra
1 čajna žlička limone
voda
Postopek:
V posodico damo izbrani jogurt in postopoma dodajamo vodo, da dobimo ustrezno konsistenco. Poskrbimo, da je vode ravno toliko, da jogurt teče, ne sme pa biti voden.
Dodamo limonin sok in premešamo.
Dodamo še česen, poper, peteršilj ter sol in spet dobro premešamo.
Preliv je pripravljen za poljubno solato, preostanek pa shranimo v hladilnik.
Katarina Kravanja
Vsebine “Kako porabiti …”  so v okviru praktičnega usposabljanja za študente Prehranskega svetovanja – dietetike UP FVZ pripravile Katja Hercog, Katarina Kravanja in Tina Tavčar, uredila pa Katja in Vasko. Bodoče dietetičarke so pripravile nabor idej za koristno uporabo vseh živil, ki nam pogosto ostajajo in se jih zavrže. Več …