Tokratni recept ni nekaj posebnega. Le prikaz tega, kako lahko jajčka za zajtrk naredimo malce bolj zdrava oz. spodbujajoča za možgane. 🙂
Izognemo se uporabi slanih salam, slanine, pršuta, klobasic ... Uporabimo raje zelenjavo.

    • Na olju prepražimo malce čebule in dodamo špinačo ali blitvo. Ko spusti vodo in ta izpari, dodamo 2 vmešani jajci. Vse skupaj popopramo in posolimo. Našemu obroku dodamo polnozrnati kruh in svež paradižnik.
    • Na ponvi segrejemo olje. Dodamo na kolobarje narezano bučko, jo rahlo posolimo in hitro prepražimo iz obeh strani. Ko je pripravljena, jo preložimo na krožnik in na ponvi spečemo še jajce na oko. Jajce rahlo popopramo. Dodamo polnozrnati kruh in svež paradižnik.
    • Na ponvi segrejemo olje in dodamo na kolobarje narezane šparglje. Malo posolimo ter pustimo na nizki temperaturi. Ko se šparglji malenkost zmehčajo, na ponev dodamo jajca. Popopramo in začinimo po okusu. Dietetik priporoča origano. Zmešamo kar v ponvi.