Današnji recept je dobil že kar nekaj nadimkov. Veseli brownie, gonilna torta, talno gretje itd itd itd. A ne skrbi! Ni tako hudo. 😜

Je pa res, da so osnova za današnjo sladico (veseli) fižolčki. 😁

Potrebuješ jih 500 g. Uporabiš lahko konzervirane ali skuhaš svoje. Uporabi rjavi fižol

Nato pa dodajaš:

  • 2 jajci ali veganski nadomestek 2 žlici lanene moke zmešane z 6 žlicami vode,
  • 3 žlice kokosovega olja,
  • 70 g kakava (ali manj),
  • 50 g rjavega sladkorja (ali več),
  • žličko in pol pecilnega praška in
  • ščepec soli (lahko tudi ne, saj je slan že fižol).

Za piko na i potrebuješ še okrasitev. V posnetku priprave recepta je uporabljene 100 g črne čokolade. A to bo brownija precej pogrenilo. Uporabiš lahko tako raje manj čokolade in morda kislo sadje: maline, gozdne sadeže, borovnice. Uporabiš lahko tudi suho sadje ali oreške (npr. mandlje ali lešnike), a pazi! To bo kaloričen doprinos recepta še utrdilo. Za pikico na i jim lahko daš tudi kokosov posip.

V videu si tako lahko ogledaš osnovni recept, dodatke pa dodaj po svojem okusu. 

Osnovni recept, z upoštevanjem zgornjih količin uporabljenih sestavin, skupno prinese 2000 kcal. To pomeni, da ga razdeli na 10 kosov in vsak prinese 200 kcal, kar je za večino primerov super malica. Lahko pa si malce bolj zakompliciraš življenje in pripraviš več izpeljav velikosti porcije. Zase sem na primer pripravila:

  • 80 g = 240 kcal = malica na neaktiven dan
  • 100 g = 300 kcal = malica na aktiven dan
  • 120 g = 360 kcal = malica na izletu (smučanju, v hribih in podobno)

Dober tek! Katja