Izberemo bučko (muškatno, hokaido, masleno …), jo operemo in olupimo ter narežemo na večje kose.

Na olivnem olju prepražimo narezano čebulo. Ko porumeni dodamo kose buče, iztisnjen česen (po okusu – 3 ali več strokov) in lovorjev list. Prepražimo in ko se razvije aroma zalijemo z vodo toliko, da prekrijemo bučne kose. Juhi lahko dodamo tudi deci ali dva mleka. Začinimo z začimbami za juho (peteršilj, zelena …) in kuhamo nekje 15 minut, da se bučke zmehčajo kar preverimo tako, da jih zabodemo z vilico.

Juho kar v posodi, kjer smo jo kuhali spasiramo s paličnim mešalnikom. Poskusimo in začinimo še po potrebi. Najprej dodamo začimbe (poper, curry, peteršilj …) in šele če je potrebno še malce soli.

Postrežemo jo lahko z bučnimi semeni (lahko jih popečemo na ponvi), žličko bučnega olja ali malo žličko kisle smetane (izberemo »light«).

 

Bučkino juho lahko malenkost zgostimo z uporabo leče. Ko na olivnem olju pražimo čebulo, ji dodamo še rdečo lečo. Malenkost popražimo in nato nadaljujemo z receptom.

 

Odlična je tudi izpeljanka bučkine juhe z jabolkom in hruško.

V tem primeru poleg bučke na rezine narežemo še jabolko in hruško, ki ju nič ne olupimo. Našo mešanico začinimo s curry-jem, cimetom in ingverjem, zalijemo z vodo toliko, da pokrijemo in počasi vremo, dokler se bučka ne zmehča. Nato postopamo kot prej. Spasiramo v gladko juho, poskusimo ter začinimo po okusu in potrebi ter še enkrat prekuhamo.

 667 total views,  1 views today

Deli